Vulin: Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe

15
Foto: mod.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je svim Srbima 9. januar – Dan Republike Srpske, te poručio da je dan osnivanja Srpske praznik za sve Srbe.

Vulin je napomenuo da je Republika Srpska nastala kao otpor srpskog naroda ponavljanju jasenovačkog genocida, ne samo Srba koji žive zapadno od Drine, već otpora celokupnog srpskog naroda.

Prema njegovim riječima, zato je očuvanje Republike Srpske pravo i obaveza svih Srba, baš kao što je očuvanje Dejtonskog sporazuma i BiH obaveza Srbije kao garanta Dejtona, ali i matice i čuvara svih Srba.

– Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe i zato današnji praznik čestitam svim Srbima, a građanima Srpske želim da dan osnivanja Srpske slave u miru i slobodi. Mir je najviši interes srpskog naroda, a sloboda najviša vrednost zbog koje Srbi postoje. Srećan nam praznik i da ga dugo slavimo – naveo je u čestitki Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista.

Vulin je naglasio i da Srbija i Republika Srpska nikada nisu bile bliže i jedinstvenije zahvaljujući iskrenom i upornom nastojanju Aleksandra Vučića da se Republika Srpska unaprijedi i ojača.