Vulin: Ispružena ruka Beograda Sarajevu ostala u vazduhu

10
Foto: Srđan Ilić/insajder.net

Srbija je odlukom da sve optužnice za ratne zločine ponudi Tužilaštvu BiH ispružila ruku saradnje Sarajevu, koje nije odgovorilo istom mjerom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

– Mislimo da je naša ispružena ruka ostala u vazduhu. Nema tajnih optužnica u Srbiji, mi smo sve predali Tužilaštvu i pravosuđu BiH. Međutim, pravosuđe BiH nije odgovorilo na isti način – rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da još nije čuo nikakav odjek sa druge strane, a kamoli zahvalnost ili ponudu da srpsko tužilaštvo uzme optužnice iz Tužilaštva BiH.

Podsjetio je da se još ne zna ko je pokušao da ubije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da još nema ni slučaja niti optužnice iako su tome prisustvovali mediji iz cijelog svijeta.

Govoreći o odnosu BiH prema Kosovu i Metohiji, on je ocijenio da izjave pojedinih članova Predsjedništva BiH loše utiču na dobrosusjedske odnose.

– Kad član Predsedništva BiH kaže da bi priznao Kosovo, to će jako teško uticati na dobrosusedske odnose. To je nepoštovanje politike sopstvene zemlje i njenog Ustava – zaključio je Vulin.