Vulin: Pokazuje se svest srpskog naroda da mora opstati

16
Foto: SRNA

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin istakao je danas da narodni skup „Srpska te zove“ u Banjaluci pokazuje svijest srpskog naroda da mora opstati.

– Sve ova posljednja dešavanja prevazilaze priču o Srebrenici. Neprijatelji nas doživljavaju kao politički jedinstven narod i tako se moramo ponašati. Oni govore o rezoluciji, a mi ćemo o ujedinjenju – rekao je novinarima Vulin koji prisustvuje mitingu u Banjaluci.

On smatra da se posljednja dešavanja, među kojima je sporni prijedlog rezolucije o Srebrenici ne mogu više riješiti na nivou Republike Srpske nego se mora rješavati na nivou ukupnog srpskog naroda.

– Posledice rezolucije će se odnositi na sve Srbe, ma gde da žive. Ovim su pokrenuli ono što je nezaustavljivo, a to je potreba srpskog naroda da se ujedini jer u suprotnom neće postojati – naglasio je Vulin.

On je istakao da Srbija ne može da napusti Republiku Srpsku i da srpski narod ne mora nikome da se pravda.

– Republika Srpska nije nastala voljom velikih sila i one je neće ukinuti! Srpska je nastala zbog potrebe sprskog naroda za slobodom – naglasio je Vulin.

Selak: Rezolucija o Srebrenici ne doprinosi miru i stabilnosti

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da je važno da Republika Srpska i Srbija budu zajedno.

– Srpska je nastala u miru, a Zapad želi da to naruši ne samo u BiH, nego i u regionu – dodao je Selak.

On je ocijenio da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi miru i stabilnosti.

– Srpska i Srbija, odnosno srspki narod u cjelini, zalažu se za mir i stabilnost za razliku od onih koji žele svim silama da to uruše – dodao je Selak.

Foto: SRNA

Na Trgu Krajine u Banjaluci u toku je miting „Srpska te zove“, kojem prisustvuje veliki broj građana iz svih krajeva Srpske, a sa kojeg će biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke budu donošene.