Vulin: Srpska uvijek može da računa na Srbiju

35
Foto: mup.gov.rs

Angažovanje helikoptera MUP-a Srbije na gašenju požara kod Trebinja je konkretan način da se Republika Srpska uvjeri u ljubav, podršku i spremnost Srbije da uvijek bude tu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je nakon obilaska požarišta kod Trebinja, gdje su jutros dejstvovala dva helikoptera MUP-a Srbije, istakao da Republika Srpska uvijek može da računa na Srbiju.

– Dva helikoptera sa posebnim posadama su tu. Od jutros su imali više od 70 naleta i izbačeno je 70 tona vode. Tako će biti dok god požar bude aktuelan – rekao je Vulin novinarima u Trebinju nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

Foto: mup.gov.rs

On je naglasio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odmah po dobijanju zahtjeva iz Srpske naredio MUP-u da obezbijedi ljudstvo i tehniku i da se pomogne.

Prema njegovim riječima, ovo je konkretan način da se Srpska uvjeri u ljubav, podršku i spremnost Srbije da uvijek bude tu pored svih brojnih projekata koji su finansirani od Srbije, a često i inspirisani od Vučića.

– Mi poštujemo BiH, a Republiku Srpsku volimo, Republika Srpska zna da je tu njena Srbija – rekao je Vulin i izrazio ponos što Srbija može i na ovaj način da pomogne.

Ćurić zahvalio Vulinu i Srbiji

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Vulinu koji je sa saradnicima obišao požarište, kao i Srbiji za helikoptere koji su pomogli u gašenju požara.

On je rekao da situacija u rejonu Bijele gore nije bila dobra, ali da je najvažnije da su sačuvani ljudski životi i imovina mještana.

– Situacija je sada dosta bolja. Vremenske prilike su se promijenile. Prema selu Vučja je, prema posljednjim informacijama, bila najteža situacija, ali osvježićemo informacije da li kiša tamo pada i da li je potrebno preusmjeriti snage – rekao je Ćurić.

Foto: mup.gov.rs

On je dodao da je u gašenju požara u rejonu Bijele gore učestvovalo oko 100 trebinjskih vatrogasaca, dobrovoljnih vatrogasnih drustava, Civilne zaštite HET-a i mještana, te im je svima iskazao veliku zahvalnost.

Ćurić je izrazio uvjerenje da će kiša, koja je danas počela da pada, pomoći u stabilizaciji situacije.

Sastanku u Gradskoj upravi Trebinje prisustvovao je i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Srpske Milan Novitović.