Zašto ćemo gledati „Fantastične zvijeri“ bez Džonija Depa

26
Foto: Warner Bros.

Glumačka zvezda Džoni Dep izjavio je da je od njega zatraženo da odustane od učešća u franšizi „Fantastične zvijeri“. Depova objava o tome da će se povući iz serijala dolazi poslije sudskog procesa u kome je izgubio pošto je bio optužen za napade na bivšu suprugu Amber Herd.

Kompanija „Vorner Bros“ zatražila je od Depa da se povuče, a on je odluku doneo, i podelio je sa pratiocima na Instagramu.

– Želim da vas obavijestim da je „Vorner Bros“ zatražio da odustanem od uloge Grindelvalda u „Fantastičnim zverima“. Uvažiću ih i pristao sam na taj zahtjev – napisao je Dep.

Potom je, u svjetlu završetka suđenja u kome je učestvovala i Amber Herd, dodao da insistira na tome da je „nevin i da će nastaviti pravnu bitku kojom će to i dokazati“.

– Nerealna presuda suda u Velikoj Britaniji neće zaustaviti moju borbu da dokažem istinu i potvrđujem da mi je u planu žalba. Moja odlučnost ostaje čvrsta i namjeravam da dokažem da su navodi protiv mene netačni – napisao je glumac.

Vijest su takođe potvrdili u „Vorner Brosu“, u saopštenju u kome se navodi da će glumac za ulogu Grindelvalda biti promijenjen.

Ranije ove nedjelje, Dep je izgubio na sudu u postupku protiv tabloida San i to za klevetu, nakon priča o navodnom zlostavljanju Herdove i navoda o tome da je „muškarac koji tuče žene“.

Snimanje za sada neimenovanog trećeg nastavka franšize „Fantastične zveri“ odloženo je zbog pandemije koronavirusa.

Nije poznato da li je Džoni Dep do sada snimio bilo koju scenu za ovaj film, u kome učestvuju zvijezde poput Džuda Loa i Edija Redmejna.