Zoran Tegeltija negativan na virus korona

6
Foto: SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija testiran je na kovid-19, a rezultat testa je negativan, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

U saopštenju se navodi da su predsjedavajući Savjeta ministara, šef kabineta, vozač i pratioci predsjedavajućeg Savjeta ministara testirani juče odmah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg bio u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona.

– Kovid-19 potvrđen je kod četiri lica – uposlenika u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i pratioca predsjedavajućeg Savjeta ministara. Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera propisanih od epidemiologa – ističe se u saopštenju.

Od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa osobom zaraženom virsom korona, predsjedavajući Tegeltija nalazi se u samoizolaciji, a sve zakazane aktivnosti obustavljene su do rezultata drugog testa na kovid-19.

– Na kovid-19 biće testirani i svi zaposleni u kabinetu predsjedavjućeg Savjeta ministara, prema mjestu prebivališta – dodaje se u saopštenju.

U skladu sa preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, Savjet ministara i kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH, navodi se u saopštenju.