Žunić: Definisati put Srpske

51
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić očekuje da na predstojećoj posebnoj skupštinskoj sjednici budu usvojeni zaključci kojima će biti definisan put Srpske i rad njenih političara.

Žunić je ponovio da odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu prevazilazi sve nadležnosti ovog suda koji se stavlja u ulogu OHR-a.

– Ovaj sud je prešao crvenu liniju kada je riječ o Republici Srpskoj o čemu su saglasni predstavnici svih političkih partija iz Srpske. Očekujem da posebna sjednica Narodne skupštine bude konstruktivna i da zauzmemo zajedničke stavove, te da se ne dijelimo politički i stranački – rekao je novinarima Žunić nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine.

On kaže da se u narednom periodu može ići na usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH i da postoji mogućnost da strane sudije napuste ovu institucije, što je potrebno za normalno funkconisanje.

– Kada je riječ o mišljenju Dragana Mektića o svemu ovome, činjenica je da njegov stav i mišljenje ne cijenim. Ranijim odlukama Mektić je pokazao koliko mu je stalo do srpskog jedinstva koje je u ovom trenutku važno. Siguran sam da će SDS u Narodnoj skupštini razumjeti trenutak u kom se nalazimo i da ćemo pokazati jedinstvo – rekao je Žunić.

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je za ponedjeljak, 17. februara.