Žunić: Podržati Dodikove zahtjeve

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas da mora biti podržan zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa odgađanjem posjete BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i Fronteksom i da je neophodno pokazati srpsko jedinstvo o ovim pitanjima.

– Pred nama su veoma važne teme, a suština pokretanja vitalnog nacionalnog interesa jeste da je srpski član Predsjedništva BiH preglasan. To je osnova ove priče, bez obzira na to kako je opozicija ušla u sve ovo – rekao je Žunić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci.

On je naglasio da je jasno u kakvoj su situaciji Srbi i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori i da zato mora biti odbačen zahtjev za posjetu Đukanovića BiH.

Kada je riječ o Fronteksu, Žunić je naveo da je Srpska za saradnju, ali da se odluke ne mogu donositi bez Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– U interesu nam je da ne dozvolimo da se migrantska kriza još više proširi u BiH. Moramo o svemu ovome nastupiti zajedno, jer branimo Republiku Srpsku i sigurno je da srpski član Predsjedništva BiH ne smije biti preglasavan – napomenuo je Žunić.

On je rekao da je nedopustivo što SDS danas u parlamentu BiH nije ispoštovao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

– Podržali ste SDA i Bakira Izetbegovića da predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija bude smijenjen zbog prisustva skupu o zaključcima Narodne skupštine – rekao je Žunić.