Žunić: SNSD podržava izmjene Izbornog zakona BiH

33

Šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić rekao je da se SNSD zalaže za izmjene Izbornog zakona BiH radi objektivnosti izbornog procesa.

– Potrebno je da oni ljudi koji su stvarno izabrani glasovima građana budu u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekao je Žunić, tokom skupštinske rasprave o prijedlogu zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

On je podsjetio da je SNSD u programu rada svog najvišeg tijela definisao tačku izmjene Izbornog zakona BiH.

– SNSD će možda za dvije sedmice raspravljati o ovoj temi i vidjećemo u kom pravcu da idemo – istakao je Žunić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković predložio je zaključak da Narodna skupština Republike Srpske zaduži predstavnike iz Srpske u institucijama BiH da pristupe izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH radi kvalitetnijeg sprovođenja izbornog procesa.

– Kvalitetnije sprovođenje izbornog procesa bi podrazumijevalo uvođenje novih tehnologija elektronsko glasanje, skenere za glasanje, elektronsko brojanje glasova i glasanje putem interneta – naveo je Stanivuković.

Poslanik SDS-a Darko Babalj smatra da neće biti moguće sprovesti izmjene Izbornog zakona Republike Srpske koje se odnose na grad Istočno Sarajevo ako prije toga ne budu obezbijeđene izmjene Izbornog zakona BiH.