Dodik: O Putinovom dolasku nakon završetka Srpsko-ruskog hrama u Banjaluci

32
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi razgovarao o izgradnji Srpsko-ruskog hrama u Banjaluci, a da će o posjeti ruskog predsjednika biti razgovarano kada hram bude završen.

– On je izrazio volju da dođe ukoliko mu obaveze dozvole, imamo okvirni dogovor u tom pogledu – izjavio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Putin se ovaj put, kao i prilikom njihovog prethodnog razgovora, interesovao za izgradnju Srpsko-ruskog hrama u Banjaluci u smislu pomoći da se završi.

Navodeći da bi do kraja godine trebalo da budu završeni građevinski radovi, Dodik je najavio dolazak tima iz Rusije koji će pomoći iznalaženju rješenja za unutrašnje uređenje Hrama – oslikavanje i sve ostalo.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On je rekao da je sastanak sa Putinom, za kojeg je istakao da je veoma dobro informisan o statusu i ustavnom položaru Republike Srpske, bio veoma značajan da bi komentarisao „male pakosti i velike mržnje iz opozicije, jer to pripada malim ljudima“.

– Ako neko ima potrebu da se informiše o tome šta je bilo na sastanku, onda neka se informiše u pres službi predsjednika Ruske Federacije, ako nije dovoljno što ja kažem. Mislim da bi malo zdravorazumskih ljudi došlo u poziciju da govori o sastanku koji se nije desio, a ja za sebe smatram da sam razuman – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva ocijenio je da je sastanak sa Putinom bio u vrhu svih mogućih odnosa između dvojice državnika.

Podsjećajući da je sastanak održan u otežanim epidemiološkim uslovima, Dodik je naveo da je u dva dana šest puta testiran na virus korona.

– Sa predsjednikom sam se rukovao, pozdravio, sjedio veoma blizu, pričali smo skoro sat vremena – opisao je Dodik i dodao da su daleko više razgovarali o stvarima koje nisu za javnost nego što je rekao.