Višković posjetio turistički kompleks „Zelengora“ i sastao se sa privrednicima

99
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Radovan Višković posjetio je danas turistički kompleks „Zelengora“, koji je u izgradnji, gdje se sastao sa privrednicima sa područja opštine Kalinovik.

Premijer Srpske je istakao da će Vlada nastaviti da podržava sve razvojne projekte u ovoj opštini.

Višković je rekao da će Putevi Republike Srpske graditi put od Čemerna do Kalinovika, što će predstavljati najkraću vezu Hercegovine i Sarajeva.

Navodeći da je riječ o regionalnom putu, Višković je rekao da će izgradnja ovog puta biti u planu rada preduzeća „Putevi Srpske“ za sljedeću godinu.

Premijer Srpske najavio je da će „Elektroprivreda“ uraditi elektrifikaciju dijela Zelengore na kojem je planirana izgradnja turističkog kompleksa.

– Izgradnjom infrastrukture porašće vrijednost placeva u turističkom kompleksu – rekao je Višković.

On je napomenuo da je prodajom prvih tridesetak placeva opština Kalinovik, na čijem se području nalazi budući turistički kompleks, prihodovala 700.000 KM i izrazio uvjerenje da će od prodaje novih prihod biti značajno veći zbog obezbijeđene infrastrukture.

Višković je prethodno razgovarao sa načelnikom opštine Kalinovik Radomirem Sladojem.

Sladoje je najavio da će početkom septembra biti objavljena prodaja prvih 70 od ukupno novih 100 lokacija u budućem turističkom kompleksu na Zelengori.

Sladoje je nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem podsjetio da je u prethodno prodato 35 lokacija na Zelengori.

Premijer je i položio vijenac na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Kalinoviku.