Dodik: Zadovoljstvo zbog proslave Velike Gospojine sa vjerujućim narodom

76
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što je danas sa vjerujućim narodom u Vrbljanima kod Ribnika proslavio Veliku Gospojinu.

Dodik, koji je prisustvovao osveštanju hrama Uspenja Presvete Bogorodice, izjavio je Srni da je ovo predivan kraj Republike Srpske u koji je dolazio i ranije i gdje je građen put.

– Ovdje se danas osveštava novoobnovljena crkva u čast Velike Gospojine. Dolazim radostan, ovo je predivan kraj naše Republike. Sa vjerujućim narodom smo se okupili i dali svoj doprinos obilježavanju našeg velikog praznika – istakao je Dodik.

Nakon osveštanja Hrama i svete arhijerejske liturgije, uslijedilo je i lomljenje slavskog kolača.

Čin osveštanja i svetu liturgiju predvodio je Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije uz sasluženje sveštenika ribničkog kraja.

Ovom svečanom činu prisustvovali su i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, delegacija pokrajinske Vlade i Skupštine Vojvodine, te brojni mještani sela Vrbljani, opštine Ribnik i okolnih opština.