Cvijanović: Teniski teren da služi na ponos Republici Srpskoj

57
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da želi da se Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske, koji je otvoren večeras u Banjaluci, pokaže u najboljem svjetlu, da opravda svoju svrhu i služi na ponos ovom gradu i Srpskoj.

Cvijanovićeva je zahvalila porodici Novaka Đokovića, republičkim institucijama, Gradu Banjaluka i svim dobrim ljudima koji su navijali da bude realizovan ovaj veliki, nacionalni projekat.

– Pokazali smo sposobnost da se u kratkom roku mobilišemo. Mi smo to uspjeli u veoma kratkom roku zato što smo znali zašto to radimo i znali smo da imamo cilj – rekla je Cvijanovićeva na svečanosti u banjalučkom Parku Mladen Stojanović povodom otvaranja Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske, u čiju je izgradnju uloženo oko 850.000 evra.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost Novaku Đokoviću, čije divno obraćanje na početku svečanosti bodri Banjalučane i sve u Republici Srpskoj.

– Mi ne trebamo objašnjavati koliko smo ponosni na njega i koliko nam on znači, a znamo da i mi isto tako značimo njemu i zbog toga se radujemo svakom novom dolasku ovdje. Želimo da se ovaj teren pokaže u najboljem svjetlu i da opravda to zašto je napravljen ovdje i zašto služi na ponos Banjaluci i Srpskoj – navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je zahvaljujući zajedničkom angažmanu porodice Đoković i republičkih institucija, kao i Grada Banjaluka večeras otvoren Nacionalni teniski centar.

Foto: SRNA

Prema njenim riječima, mnogo djece u Banjaluci i Srpskoj su zaljubljenici tenisa i Novaka, mnogi su poželjeli da krenu njegovim stopama, zavoljeli ovaj sport i daju sve od sebe da se tu pokažu i dokažu.

– Ali sportski život je sportski život i mnogo toga smo mogli da naučimo od dobrih sportista, hvala Bogu imamo ih mnogo kojima se možemo ponositi, od kojih smo mogli mnogo da naučimo u prethodnom periodu. Vjerujem u naše buduće generacije, znam zašto ovo radimo, znam da postoji taj cilj i da je svakog dana Srpska jača – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je veza Republike Srpske sa Srbijom neraskidiva.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je dodala da je ovo jedan od projekata koji sigurno ima nacionalni karakter, ali da isto tako brojni drugi projekti koji po karakteru povezuju po suštini Srpsku i Srbiju govore o toj neraskidivoj vezi.

– Živio sport, živio Novak, živio tenis, živjela Republika Srpska i Srbija, koja uvijek stoji uz nas – poručila je Cvijanovićeva.

Svečanosti su prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović, sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić, kao i Srđan Đoković, otac najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đoković.