Abazović: Potpisan Temeljni ugovor, nastavljamo dalje

4
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na Tviteru da je potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čime je, kako je naveo, „jedno važno pitanje stavljeno ad acta“.

– Potpisan Temeljni ugovor. Jedno važno pitanje stavljeno ad acta. Nastavljamo dalje, fokus na boljem životnom standardu građana – napisao je Abazović nakon potpisivanja.

Abazović je naveo da je ideja potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC stara i da mu je žao što se to nije realizovalo u prethodnom periodu.

– Međutim, Vlada Crne Gore je odlučna da svim vjerskim zajednicama da potpuno identična prava i mi smo srećni i zadovoljni ako smo to ovim činom danas doprineli. Vjerujem da se na ovaj način šalje poruka mira, tolerancije. Vjerujem da na ovaj način okrećemo novi list, da se okrećemo novim izazovima koji ne fale u našem društvu i našem okruženju, ali sve sa željom da na kraju zaista gradimo društvo pravde, gradimo društvo jednakosti i pravo koje tražimo za sebe da damo i drugima – rekao je Abazović.

Dodao je da vjeruje da je današnjim činom stavljena tačka na jedan izazov koji je stajao pred njima i zahvalio se svima koji su učestvovali u procesu potpisivanja Ugovora.