Abazović spreman da radi na povlačenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti

11
Foto: ekspres.net

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović spreman je da radi na povlačenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopštio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se juče sa Abazovićem gdje su približili stavove o spornim pitanjima.

– Tačno je da smo se vidjeli sa Abazovićem. U direktnim razgovorima napravljeni su značajni pomaci jer je Abazović kazao da je spreman da radi sa nama na povlačenju Zakona o slobodi vjeroispovjesti, što je preduslov DF-a za priču o formiranju Vlade – rekao je Knežević Srni.

On je sinoć istakao da je „postignut napredak kada je reiječ i o principima na kojima će počivati buduća Vlada“.

– O konkretnim imenima i kadrovima još nismo razgovarali, ali, iskreno, ne očekujem da bilo ko kadrira u DF-u sa strane – zaključio je Knežević.

Mandić je saopštio da je postignut dogovor sa Abazovićem o pitanju ukidanja antiustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

– Kada smo uspjeli da u direktnoj komunikaciji pronađemo rješenje za najveći problem, za suspenziju Zakona o slobodi vjeroispovijesti, očekujem da već na narednom sastanku kadrovska rješenja jednostavno dogovorimo, prema principu da svako dobije svoje i da svak imenuje svog. Kadrovska rješenja su jednostavniji dio dogovora – rekao je Mandić Srni.