Akcija MUP-a i SAJ-a: Trojac planirao otmicu advokata Miloša Stevanovića

174
Foto: Slobodna Bosna/Samir Saletović

U akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske sinoć su na području grada Bijeljina od strane pripadnika SAJ-a slobode lišena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Otmica“, a u vezi sa krivičnim djelom „Pripremanje“.

Slijedi obrada lica i pretresi.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva a po naredbama Okružnog suda u Banjaluci.

Kako ATV saznaje, uhapšeni su Diana Jović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić.

Nezvanično, planirali su otmicu advokata Miloša Stevanovića.

ATV nezvanično saznaje, da je advokat Stevanović od ranije u sukobu sa uhapšenom Dianom Jović Cvetinović.

Navodno, između njih se vodi sudski spor.

Stevanović: Istina je da se pripremala moja otmica

– Istina je da se pripremala moja otmica, to vam mogu reći – kazao je Stevanović.

DNS: MUP profesionalnim radom spriječio otmicu Stevanovića

Lider DNS-a Nenad Nešić istakao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske profesionalnim i predanim radom i brzim djelovanjem uspjeli spriječiti otmicu Miloša Stevanovića, advokata iz Bijeljine i jednog od čelnih ljudi ove stranke.

Nešić je naglasio da je svaki vid kriminalnog ponašanja za osudu, a ukoliko je isto usmjereno na povredu ličnog i tjelesnog integriteta jednog ljudskog bića, tim prije ova djela imaju posebnu težinu i počinioce istog treba najstrože kazniti, saopšteno je iz DNS-a.

– Ovim putem se posebno zahvaljujem Policiji Republike Srpske, ljudima koji su učestvovali u akciji hapšenja i dali svoj doprinos da se ovakvo zlodjelo spriječi – naveo je Nešić.

Prema njegovim riječima, MUP je još jednom pokazao i dokazao svoju profesionalnost i ključnu ulogu u zaštiti svojih građana, te očuvanju javnog reda i poretka.