Arnaut istupio iz SBB-a, ubuduće samostalni poslanik

40
Foto: Klix.ba

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH da istupa iz ove stranke, te da će u parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik.

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković, koja je napustila stranku ne želeći da glasa protiv aktuelne Vlade u Kantonu Sarajevo, onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

– Moja je dužnost da štitim i zauzimam se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv Durakovićeve, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti – dodao je Arnaut.

Arnaut je u poruci istakao da će u Parlamentarnoj skupštini nastaviti da djeluje u skladu sa obećanjima datim glasačima, među kojima su smanjenje privilegija i javne potrošnje, nezavisnost pravosuđa, borba protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napredak ka članstvu u NATO-u i EU.

On je poručio da druge stranke ovaj njegov potez treba da shvate kao slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om.

– Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa – istakao je Arnaut.