Aulić: Dobro pamćenje građana ključni razlog 15-godišnjeg opozicionog statusa SDS-a i PDP-a

52
Foto: s.aulic/Instagram

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić rekao je da bi umjesto gomile besmislenih i uopštenih fraza Mirko Šarović mogao da opiše kako je Republika Srpska izgledala za vrijeme vladavine onih koji se danas predstavljaju kao spasonosna opozicija.

– Ako je Republika Srpska danas siromašna i izolovana, kojim riječima bi se tek mogao opisati ekonomski i politički bezdan u periodu vladavine SDS-a i PDP-a – upitao je Aulić.

On je pitao da li Šarović zaista misli da se narod ne sjeća svakodnevnih mafijaških obračuna, kriminalne privatizacije, masovnog otpuštanja radnika i procesa opšteg razvlašćivanja Republike Srpske?

– Zar misli da se penzioneri ne sjećaju vrlih ekonomskih stručnjaka koji su finansijske mjere provodili preko njihovih leđa, tako što su im sramno umanjivali iznos penzija, koje su kasnile i po nekoliko mjeseci – dodao je Aulić.

Ako već govori o stanju danas, istakao je Aulić, onda bi bilo pošteno da ga uporedi sa tadašnjom situacijom, ali to nevješto izbjegava, jer sve nade uzaludno polaže u kratko pamćenje građana Republike Srpske.

– To što građani dobro pamte i znaju i sami da uporede tadašnje i sadašnje prilike, jedan je od ključnih razloga 15-godišnjeg opozicionog statusa SDS-a i PDP-a. Uzalud građanima pričate kako ćete od Republike Srpske napraviti Švajcarsku, kada oni dobro znaju da je za vrijeme vaše vladavine više ličila na zapad, ali onaj divlji, osiromašeni i kriminalom okovani – naglasio je Aulić.