Aulić: Helićeva bi mogla za promjenu pričati o velikobošnjačkoj politici koju promoviše zajedno sa Britancima na štetu BiH

11
Foto: Saša Aulić

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić izjavio je za Srnu da mirno razdruživanje znači mirnu reafirmaciju nadležnosti.

– Svaki stanovnik BiH ima pravo da ga niko ne maltretira, već da konzumira svoja ustavna prava u skladu sa onim što je taj ustav propisao – istakao je Aulić.

Reagujući na izjavu člana Doma lordova Velike Britanije Arminke Helić, koja smatra da je dokument o mirnom razdruživanju, kako kaže, „ažuriranje nefariozne šeme devedesetih za stvaranje ‘Velike Srbije’, sada nazvane ‘Srpski svijet'“, Aulić je u izjavi za Srnu istakao da Helićeva očito nastavlja praksu izvrtanja činjenica.

– Sakrivena i ušuškana u britanske institucije navodno vodi računa o svim građanima BiH, a u suštini ona je bila i ostala tek bošnjački lobista koji smatra da BiH pripada samo Bošnjacima. Njena navodna briga za sve stanovnike BiH je jeftina kamuflaža, jer je poznata po širenju laži o velikoj Srbiji – naglasio je Aulić.

On je poručio da bi Helićeva mogla za promjenu pričati o velikobošnjačkoj politici koju promoviše zajedno sa Britancima, a na štetu same BiH.