Aulić: Opoziciju „žuljaju“ inostrane posjete zvaničnika jer razbijaju mit o izolaciji Srpske

13
Foto: s.aulic/Instagram

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić izjavio je Srni da je razumljivo to što opoziciju „žuljaju“ inostrane posjete zvaničnika Republike Srpske, jer se time u praksi razbija mit o izolaciji Srpske koji godinama bezuspješno pokušavaju da nametnu.

– Naravno da je da onima koji su navikli da primaju instrukcije od nižerazrednih službenika pojedinih ambasada u Sarajevu, nepojmljivo da neko iz Srpske može ravnopravno da razgovara sa predsjednikom jedne Rusije, Turske, Izraela, premijerom Mađarske, predsjednicom parlamenta Poljske, zvaničnicima EU ili senatorima i kongresmenima u SAD – istakao je Aulić povodom stalnih konstrukcija predstavnika opozicije u vezi sa inostranim posjetama zvaničnika Srpske.

On je ocijenio da predstavnici opozicije zbog toga pokušavaju da iskontruišu sumanute teorije o izdaji Republike Srpske i prodaji njenih resursa, jer polaze od sebe i sopstvene spremnosti da zarad kontakata sa otpravnicima poslova u ambasadama žrtvuju vitalne interese Republike Srpske.

– Tragikomično je i to što o navodnoj izdaji Srpske od njenih najviših zvaničnika govori neko ko sa širokim osmijehom dočekuje i prihvata Kristijana Šmita, dajući mu bjanko legitimitet za iživljavanje nad našom Republikom. Oni koji su u Srpskoj prihvatili njemačkog kolonijalnog upravnika u pokušaju direktno su dali vjetar u leđa za širenje njegovog malignog uticaja – konstatovao je Aulić.

On je rekao da je to tužna i tragična činjenica koju ne može prekriti nikakva medijska galama, a posebno ne hiljadu puta reciklirana laž o prodaji Elektroprivede i navodnoj kapitulaciji zvaničnika Republike Srpske, koju bezuspješno priželjkuju godinama unazad.