Aulić: U pogledu njemačke politike, Šarović stoji na pozicijama Adisa Ahmetovića

15
Foto: s.aulic/Instagram

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić rekao je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović, u pogledu njemačke politike prema BiH, stoji na pozicijama Adisa Ahmetovića, poslanika u Bundestagu, bošnjačkog lobiste i dokazanog srbofoba.

– Prema Šarovićevoj podaničkoj i izopačenoj logici, Bundestag može da poziva na unitarizaciju BiH, ali Narodna skupština Republike Srpske ni po koju cijenu ne smije da odgovori na antidejtonsku i antisrpsku rezoluciju njemačkog parlamenta – istakao je Aulić za Srnu reagujući na izjavu Šarović da je održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske, koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorada Dodika nakon pokretanja veta u Predsjedništvu o odluci o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, „Dodikov obračun i frustracija koja će koštati građane“, te da taj potez, kako kaže, „graniči sa ludilom“.

Aulić je naglasio da za Šarovića Njemačka ima legitimne interese u BiH, ali ne i Republika Srpska čiji opstanak se jasno i neskriveno dovodi u pitanje.

– I zato sa ludilom ne graniči Dodikova inicijativa za sazivanje posebne sjednice, već Šarovićeva spremnost da stane u odbranu svakog neprijateljskog akta prema Republici Srpskoj – istakao je Aulić.

On je podsjetio da je posljednji put kada se branio interes Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Šarović pobjegao u emisiju sa Bakirom Izetbegovićem čime je trajno zapečatio svoju političku karijeru, nakon koje će ostati upamćen kao „notorna politička kukavica, kolekcionar luksuznih nekretnina u Beogradu i pomilovatelj okorjelih kriminalaca“.