„Autoprevoz“ preuzeo zemljište na lokaciji stare autobuske stanice

3
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Banjalučko preduzeće „Autoprevoz“ preuzelo je danas od grada Banjaluka imovinu u centru na staroj autobuskoj stanici.

Generalni direktor „Autoprevoza“ Sladomir Đurić rekao je Srni da su danas zvanično preuzeli dio nekretnina na lokaciji u centru grada za koju su, kako je rekao, sudskim postupcima dokazali da je njihova.

On je pojasnio da se ova lokacija neće moći koristiti kao javni parking, ukoliko grad ne sklopi ugovor sa preduzećem „Autoprevoz“.

– Spremni smo još danas, ukoliko Gradska uprava pokaže interesovanje, da potpišemo taj ugovor, kako bi se ova lokacija nastavila koristiti kao parking – rekao je Đurić.

On je rekao da je spreman na kompromise i dogovore, te izrazio zadovoljstvo što je juče u Gradskoj upravi održan konstruktivan sastanak.

Đurić je naveo da je preduzeće spremno da se odrekne skoro pola imovine u korist grada, a da drugu polovinu plate, kako bi problem bio riješen, istakavši da je svaki dogovor bolji od sudskih postupaka.

– Ovo su parcele koje su legalno kupljene u transparentnom postupku privatizacije. Trebalo nam je 20 godina da to dokažemo i pretrpjeli smo veliku štetu, ali smo uprkos tome spremni za dogovor – rekao je Đurić.