Bajden se osvrnuo na loš učinak na debati, ali ne namjerava da odustane

5
Foto: Will Lanzoni/CNN

Predsjednik SAD Džozef Bajden osvrnuo se na svoj loš učinak u predsjedničkoj debati, samo nekoliko sati nakon što je posustao na sceni u „meču“ protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Viši pomoćnik u njegovom predizbornom štabu rekao je za ABC njuz da Bajden „apsolutno“ ne razmišlja o odustajanju od trke nakon što se spotakao sa odgovorima i da je posvećen drugoj debati.

Tokom mitinga u Raliju u Sjevernoj Karolini, Bajden koji je izgledao energičnije, priznao je da nije mlad čovjek, ali je ustvrdio da njegov moral i istorija dokazuju da je još uvijek sposoban za taj posao.

– Ljudi, ne hodam tako lako kao nekada. Ne govorim tako tečno kao nekada. Ne debatujem kao nekada, ali… znam kako da kažem istinu. Znam da razlikujem dobro od pogrešnog i znam kako da radim ovaj posao. Znam, kao što milioni Amerikanaca znaju, kada te obore, ponovo se dižeš – rekao je on okupljenima.

Oni su stalno uzvikivali: „Još četiri godine“, tokom događaja na kojem se obratila i prva dama Džil Bajden.

Bajden je veći dio govora tokom skupa proveo ukazujući na ono što je nazvao Trampovim lažnim tvrdnjama tokom debate o ekonomiji, imigraciji i kriminalu.

– Proveo sam 90 minuta na bini debatujući sa momkom sa moralom ulične mačke – rekao je Bajden i dodao da smatra da je Tramp postavio novi rekord po broju laži izrečenih na debati.

On je kazao da Donald Tramp nije samo osuđeni zločinac.

– Donald Tramp je talas zločina jednog čovjeka – rekao je Bajden.

Njegov nastup branila je i Džil Bajden, koja je nosila haljinu sa natpisom „glasajte“.

– Ono što ste vidjeli na sceni debate je Džo Bajden, predsjednik sa integritetom i karakterom koji je rekao istinu. A Donald Tramp je izgovarao laž za laži – kazala je ona.

Prva debata između predsjedničkih kandidata na predstojećim izborima u SAD Džozefa Bajdena i Donalda Trampa održana je preksinoć u studiu Si-En-En-a.