Banjac: Dostojanstveno okončati izborni proces

11
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Predsjednik NPS-a Darko Banjac izjavio je danas da će stranke dosadašnje vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i nakon ovih izbora imati „veliku većinu“ i istakao da će i dalje ostati na okupu.

Kada je riječ o tvrdnjama opozicije o izbornim krađama, Banjac kaže da treba ispitati sve eventualne nepravilnosti u vezi sa izbornim procesom, te ga dostojanstveno privesti kraju.

– Znam da kada se izgubi druga strana može da se buni – rekao je Banjac novinarima u Banjaluci nakon sjednice predstavnika partija vladajuće koalicije u Srpskoj.

Banjac je naveo da su građani Srpske 2. oktobra izabrali novog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

On je istakao da su razlike u odnosu na protivkandidate za predsjednika Srpske bile preko 27.000 glasova i da je to nedostižno u bilo kom kontekstu, te da je razlika u glasovima za nivo srpskog člana Predsjedništva BiH bila veća od 90.000 glasova.

Sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske, osim Banjca, prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović i NDP-a Dragan Čavić.