Banjac: NPS-u pristupaju dva narodna poslanika

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac najavio je da će sutra u Bijeljini dva narodna poslanika pristupiti NPS-u.

Banjac je rekao da je formiran 21 stranački odbor NPS-a u Srpskoj, te da je cilj da do kraja aprila bude formirano 40 opštinskih odbora, od 64 opštine koliko ih ima ukupno u Srpskoj.

Govoreći o nedavnoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, Banjac je za ATV ocijenio da su poslanici trebali da pokažu jedinstvo i donesu jednoglasnu odluku o tome da visoki predstavnik treba da ode iz BiH, ali da su poslanici opozicije izašli iz skupštinske sale kada je bilo vrijeme za glasanje.

On je istakao da Narodna skupština Srpske, kao posljednja politička linija odbrane Srpske, treba da bude jedinstvena po ovim značajnim potanjima.

Banjac smatra i da je dio međunarodne zajednice koji insistira da visoki predstavnik ostane, trebao da čuje šta o tome misli Republika Srpska jer je ona jedna od zainteresovanih strana, a da osim toga treba da se pita i Srbija, kao i sve potpisnice okvirnog mirovnog sporazuma.

Kada je riječ o Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu Mlječanica iz Kozarske Dubice, na čijem je čelu, Banjac je rekao da će se u naredne četiri godine ostvariti ulaganja Vlade Srpske od 32 miliona KM, te kreditnim sredstvima od Bolnice 2,5 miliona KM i iz vlastitih prihoda oko 1,5 miliona KM.

– Specijalna bolnica ide krupnim koracima ka spajanju zdravstveno-turističke ponude, jer budućnost liječenja jesu laboratorijske pretrage i dijagnostika, te ćemo u naredne četiri godine izgraditi zdravstveni kompleks koji će biti ponos Kozarske Dubice i Republike Srpske – rekao je Banjac.

On je zahvalio predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću koji su podržali projekat, a naročito predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je prepoznao viziju.