Bečić: Demokrate nikada neće sa DPS-om

14
Foto: Demokrate

Demokrate nisu spremne i nikad neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) pregovarati, dogovarati i prekrajati izbornu volju građana ili formirati parlamentarnu većinu zarad vršenja vlasti, izjavio je danas lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

– Da li su svi drugi spremni da daju takve pisane garancije, ako jesu kako da ne, Demokratska Crna Gora će učestvovati u razgovorima parlamentarne većine kako bi se tragalo za rješenjem za izlazak iz ove složene političke situacije – rekao je Bečić u Skupštini, odgovarajući na pitanje novinara da li su Demokrate spremne na pregovore o razriješenju parlamentarne krize.

On je kazao da, imajući u vidu da je jedan politički subjekt eksplicitno pokazao da sa DPS-om želi da pravi skupštinsku većinu zarad rušenja vlasti, imajući u vidu da drugi takođe manji subjekt parlamentrane većine nije isključio takvu mogućnost, potrebne su čvrste pisane garancije unutar parlamentrane većine da niko nije spreman da prekraja izbornu volju građana.

– Nakon takvih pisanih garancija, spremni smo da razgovaramo i da tragamo za rješenjem. Ne možete očekivati da posmatramo to kao da se ništa nije desilo, da dozvoljavamo nekom da pregovara i politički trguje sa druge strane… – rekao je Bečić.

Upitan šta očekuje 4. februara i kako komentariše informacije da se „očekuje nemiri“, poručio je da će uvek pozivati na mir i stabilnost.

– Ja ću uvijek raditi ono što sam radio i dok sam bio u opoziciji i vlasti – pozivati na mir, demokratske vrednosti i stabilnost. I uvijek moramo na svakom mjestu bez obzira u kojoj ulozi bili da poštujemo mir i stabilnost. Od mene ćete isključivo dobiti takve poruke – rekao je Bečić, prenijele su podgoričke „Vijesti“.