Bećirović se opet miješa u odluke Republike Srpske

14
Foto: AP

Denis Bećirović ponovo se umiješao gdje mu nije mjesto. Izdao je saopštenje o odluci Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa ambasadama Velike Britanije i SAD-a iako ga niko nije ništa ni pitao, niti je njegovo mišljenje o tome bitno, piše ATV.

Odluku je nazvao tragikomičnom, a članice EU pozvao da daju podršku Americi i Velikoj Britaniji i to tako što bi posegnule za sankcijama baš kao te dvije zemlje. Traži da se zajednički odgovori, kako kaže, „Putinovom vazalu“ Miloradu Dodiku.

– Krajnje je vrijeme da politički vazal Putinovog režima Milorad Dodik dobije jedinstven i odlučan odgovor Zapada i proevroatlantskih snaga u BiH. Vrijeme je da se zajedno suprotstavimo političkom zlu koje otvoreno prijeti miru i sigurnosti svih ljudi u BiH i regiji – napisao je bošnjački član Predsjedništva BiH.

Bećirović nije biran na teritoriji Republike Srpske i ne znam šta on ima sa odlukama koje donosi Republika Srpska, odgovor je Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

Bećirović, kaže Dodik, ne bi trebalo da brine za Republiku Srpsku, ima dio Federacije gdje je biran, pa neka tamo radi šta misli da treba.

– Jedino političko zlo koje je snašlo BiH jeste upravo unitarizam koji u temeljima ima politički islam, a koji podstiču SAD i Velika Britanija, i ko god da je biran od muslimana ima obavezu da se ponaša u skladu s tim, pa tako i Bećirović – kaže Dodik.

Odgovor je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH stigao i iz Ambasade Ruske Federacije. Kažu, izrazi Denisa Bećirovića su gnusni, a njegovo saopštenje više liči na sitno potkazivanje i dodvoravanje svojim zapadnim mentorima. Pitaju Bećirovića i čiji je on to vazal kada priča o „proatlantskoj temi“, o kojoj nema saglasnosti ni u Predsjedništvu niti po čitavoj BiH“.

– Čitajući „djelo“ Denisa Bećirovića ne može se izbjeći postavljanja zakonitog pitanja: a čiji jeste vazal sam Denis Bećirović, kada on priča o „proatlantskoj temi“, o kojoj nema saglasnosti ni u Predsjedništvu BiH niti po čitavoj BiH – poručuju iz Ambasade Rusije.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja. I to zbog njihovog antidejtonskog djelovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje UN i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. U antidejtonskom djelovanju ponovo im se vojim saopštenjem pridružio Denis Bećirović.