Blagojević: Prijeteća poruka govori u kakvoj atmosferi živimo

55
Foto: ATV

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević rekao je da je primio SMS poruku prijetećeg karaktera poslije komentarisanja odluke Centralne izborne komisije BiH o kontrolnom brojanju glasačkih listića, što govori u kakvoj se grozomornoj atmosferi živi u BiH, a stvorena je nezakonitim radom CIK-a.

Blagojević je za Srnu istakao da mu je stavljena meta na čelo, bez obzira na svu valjanost argumentacije koju je izložio, te naveo da mu je prva poruka na mobilni telefon stigla sinoć oko 22.00 časa, a druga danas oko 14.00 časova, sa istim sadržajem i sa istog broja telefona.

– U ovom trenutku neću prijavljivati, ali ukoliko se ovo nastavi, biću prinuđen da se obratim i policiji – rekao je Blagojević.

On je naveo da je prva poruka stigla nakon što je na RTRS-u gostovao u emisiji „Specijal“.

– Stigla mi je SMS poruka sa nepoznatog broja, te sam je obrisao i nisam stupio ni u kakav kontakt. I zaboravio sam na to, dok danas u 14.05 časova nije sa istog broja stigla ista poruka – rekao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, poruka je poslata sa broja 065/227-870, a u njoj je pisalo: „Blagojeviću, zašto si stao u odbranu kriminala?“.

– To je suptilan oblik ne samo pritiska na mene, nego i prijetnje meni, s obzirom na redoslijed događaja, koji je slijedio ubrzo nakon završetka sinoćnje emisije na RTRS-u, a ponovio se i danas – rekao je Blagojević.

On smatra da sve to govori u kakvom grozomornoj atmosferi živimo, koja je stvorena flagrantno nezakonitim radom CIK.

– Samo sam neoborivom argumentacijom ukazao u kakav poduhvat zloupotrebe službenog položaja su se upustili u CIK-u, donoseći nezakonitu naredbu o nečemu što ne postoji u Izbornom zakonu, takozvanom kontrolnom brojanju glasova – rekao je Blagojević.

On je napomenuo da je time stvorena situacija u kojoj je njihovo bezakonje pretvoreno u pravilo ponašanja, koje se danas sprovodi u Sarajevu.

– Ovo je primjer u kakvu situaciju svojim nezakonitim radom, koji je zloupotreba službenog položaja, mogu nekoga dovesti ljudi u CIK-u. Sve oni koji argumentovano dokazuju njihovo bezakonje targetiraju i stavljaju im metu na čelu kod neodgovornih grupa i pojedinaca koji stoje u pozadini ovakvih aktivnosti – zaključio je Blagojević.

Blagojević je sinoć gostovao u emisiji „Specijal“, u kojoj je komentarisao odluku CIK-a BiH o kontrolnom brojanju glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.