Bošnjački portali puni uvreda na račun Save Miloševića

48
Foto: Starsport

Vodeći bošnjački portali puni su uvredljivih reakcija na račun Save Miloševića povodom informacije da će on biti novi selektor Fudbalske reprezentacije BiH.

Uz novinarske „stručne“ analize o tome da li je Milošević pravi čovjek za taj posao, uslijedilo je na stotine reakcija u kojima je golgeter Partizana, engleskih, španskih i italijanskih ligaša i nekadašnje SR Jugoslavije okarakterisan kao „četnik“, „pravoslavac iz Bijeljine“, „mrzitelj BiH“ itd.

Na portalu Kliksa, kao grozdovi, vise uvredljive poruke na račun Fudbalskog saveza BiH, predsjednika Vice Zeljakovića uz otvorene nacionalne uvrede i podsjećanja na rat.

Prethodno su bošnjačli portali, čim je procurila informacija da bi Savo Milošević mogao preuzeti BiH, počeli da objavljuju odlomke Miloševićevih nacionalnih stavova i izjava starih više godina, kao tobožnji razlog zbog kog on „nije dobro rješenje“.

Mnogi pozivaju tzv. „BiH fanatikose“, zvaničnu grupu navijača Fudbalske reprezentacije BiH, koja sa ratnim zastavama sa ljiljanima ide na utakmice BiH, da spriječi imenovanje Miloševića ili da pozove igrače na bojkot utakmica.

Savo Milošević je u nekoliko navrata pominjan i kao mogući selektor Srbije, prije imenovanja Dragana Stojkovića Piksija.