Broćeta: Federalnim vlastima je cilj da nema Srba

14
Foto: Klix.ba

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Goran Broćeta ocijenio je da je izgradnja migrantskog centra u srpskom selu Lipa između Bosanskog Petrovca i Bihaća jasno govori da je cilj federalnih vlasti da od Srba očiste FBiH.

– U ovom trenutku kada se cijelo čovječanstvo bori sa virusom korona, vlasti u Federaciji su izgradile migrantski centar u srpskom selu Lipa. Ovo jasno govori da im je cilj da od Srba očiste FBiH – rekao je Broćeta Srni.

Prema njegovim riječima, izgradnja migrantskog centra u srpskom selu Lipa govori koliko se poštuje Ustav i konstitutivnost naroda u FBiH.

– Sve ovo je još jedna u nizu licemjernih odluka vlasti u Federaciji kada je u pitanju srpski narod, pravo na srpski jezik i ćirilično pismo i sve ono što je srpskom narodu dozvoljeno pravom Ustava i konstitutivnosti – rekao je Broćeta.

On je istakao da će u narednom periodu biti sve više ovakvih kršenja konstitutivnosti i prava Srba.

– Sve dok u institucije FBiH ne sjednu Srbi ovakve stvari će se dešavati. Srbi su izbjegli i vratili se na svoja vjekovna ognjišta i sada neko sebi daje za pravo da im kao prve komšije dovede sumnjiva lica iz evroazijskih zemalja – naglasio je Broćeta.