Ćeranić: Niko nije zaštićen u slučaju kršenja zakona

62
Foto: presscentar.uns.org.rs

Bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna i MUP ne štedi ni pojedince iz svojih redova koji su se ogriješili o zakon, rekao je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci u Jutarnjem programu RTRS-a.

– Juče je u Doboju zaplijenjena velika količina kokaina. Niz je akcija MUP-a Srpske gdje intenzivno rade na presijecanju narko-trafikinga – naveo je Ćeranić.

Ćeranić kaže da to govori da niko nije zaštićen u slučaju kršenja zakona, bez obzira da li radi u MUP-u ili nekoj drugoj bezbjednosnoj agenciji.

– Ako se MUP ne libi da svoje pripadnike procesuira, ko može biti siguran da će biti zaštićen ako prekrši zakon – kaže on.

Kada je riječ o dolasku 50 njemačkih vojnika u okviru Misije Altea u BiH, Ćeranić je podsjetio da je Altea legitimna međunarodna misija koja ima saglasnost Savjeta bezbjednosti UN, ali da zabrinjava objašnjenje Bundestaga u kojem je rečeno da njihovi vojnici dolaze kako bi spriječili secesiju i navodni maligni ruski uticaj.

Ćeranić dodaje da ne postoji nikakav maligni uticaj i da je odnos srpskog naroda prema Rusiji svima dobro poznat.

– Kada je riječ o navodima o secesiji, Republika Srpska nije preduzela aktivnosti na odvajanju od BiH, a Vlada Srpske insistira na strogom poštovanju Dejtonskog sporazuma – naglasio je Ćeranić.