Članovi Predsjedništva BiH primili ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije

7
Foto: Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH primili ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednika Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmeda Akila Al-Hatiba

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo posjetom ministra Al-Hatiba, uz ocjenu da su bilateralni odnosi BiH i Saudijske Arabije prijateljski i dobri, te da postoji značajan potencijal i namjera za unapređenje ukupne saradnje, naročito u oblasti turizma i povećanjem investicija u brojne grane bh. privrede.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na saudijskoj podršci razvojnim projektima u oblasti infrastrukture, vodosnabdijevanja i obrazovanja na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja je dala značajan podstrek razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Foto: Predsjedništvo BiH

Ministar Al-Hatib je rekao da će Saudijska Arabija ostati posvećena daljem jačanju ukupnih odnosa i da će nastaviti da pruža podršku razvojnim projektima u BiH, putem Saudijskog fonda za razvoj, na čijem čelu se nalazi.

Govoreći o jačanju ugovornih odnosa između BiH i Saudijske Arabije, konstatovano je da je značajan broj sporazuma potpisan, te da postoji namjera da se finalizuju formalno-pravne procedure za potpisivanje sporazuma, koji su u proceduri usaglašavanja.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili uvjerenje da će posjeta ministra Al-Hatiba dati snažan doprinos jačanju ukupnih odnosa dvije zemlje i unapređenju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i na obostrano zadovoljstvo.