Ćorić: Cilj što prije spojiti Banjaluku i Beograd modernom saobraćajnicom

9
Foto: SRNA

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da je cilj Srpske da se što prije spoji Banjaluka i Beograd modernom saobraćajnicom kako bi privreda imala brže i sigurnije puteve i mogućnost da bude konkurentnija u odnosu na privredno okruženje.

Ćorić je istakao da Republika Srpska današnjim potpisivanjem ugovora sa Kineskom državnom korporacijom za građevinsko inženjerstvo o izgradnji dionice auto-puta Vukosavlje-Brčko pokazuje svoj kapacitet i nastavlja sa prioritenom izgradnjom modernih auto-puteva i putne mreže kroz Srpsku.

On je rekao da nakon potpisivanja ovog ugovora predstoji početak pripremnih radova, te ugovaranje finansijskih obaveza sa Kineskom državnom bankom.

Foto: SRNA

Vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Slobodan Stanarević rekao je novinarima da potpisani ugovor podrazumijeva izgradnju dionice auto-puta Vukosavlje-Brčko dužine 33 kilometra sa tri petlje i jednim odmorištem.

– Ovo je jedna od centralnih dionica na auto-putu Prijedor-Banjaluka-Beograd koja je za Srpsku veoma značajna – naveo je Stanarević.

Foto: SRNA

Ugovor o finansiranju, projektovanju i izgradnji dionice auto-puta Vukosavlje-Brčko danas su u Banjaluci potpisali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Slobodan Stanarević i generalni direktor Kineske državne korporacije za građevinsko inženjerstvo Li Peng.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: @Vlada_Srpske/Twitter