Ćorić: Narod odlučan u odbrani svojih institucija i nema povlačenja

5
Foto: Nedeljko Ćorić

Narod u Republici Srpskoj je odlučnije nego ikada stao u odbranu svojih institucija i odlučno rekao „ne“ višegodišnjim pritiscima političkog Sarajeva i njegovih stranih mentora čiji je jedini cilj urušavanje i razvlašćivanje institucija Srpske, izjavio je Srni član Glavnog odbora SNSD Nedeljko Ćorić.

Ćorić je naveo da se ta poruka jasno mogla čuti od naroda koji se juče okupio na Crvenom brdu kod Ugljevika kako bi pružio podršku institucijama Republike Srpske.

– Svjedoci smo narodnog bunta i otpora prema nepravdi koju nam nameću zapadne sile – ocijenio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, nešto slično viđeno je i prošle godine kada se narod podigao protiv nepravde i pravnog nasilja koje je spremala Centralna izborna komisija BiH.

– Uvidjevši složnost i snagu našeg naroda, koji je uvijek ustajao protiv nepravde i okupatora, popustili su i donijeli pravednu odluku. Pošto i iza ovog montiranog procesa protiv Srpske stoje isti centri moći, siguran sam da će i ovog puta tako postupiti, jer je svima jasno da se mi nećemo povući u borbi za zaštitu institucija Republike Srpske – istakao je Ćorić.

On je poručio da je dosta sa pritiscima na predsjednika Republike Srpske, poniženja srpskog naroda, prekrajanja Dejtona.

– Dosta je prijetnji i ucjena prema svima koji ne igraju po notama Baščaršije i međunarodne zajednice. Narod je rekao svoje – granica postoji i nema povlačenja – zaključio je Ćorić.

Skup „Granica postoji“ održan je sinoć na lokaciji Crveno brdo u Ugljeviku, na međuentitetskoj granici prema Teočaku, uz prisustvo oko 2.800 građana.

Skupovi „Granica postoji“ prethodno su održani u Ljubinju, Jezeru, Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Okupljanja naroda počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Srpske Miloša Lukića.