Cvijanović: ANURS naučna snaga Republike Srpske i jedan od stubova državnosti

7
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je predsjedniku Rajku Kuzmanoviću i svim članovima Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske 30 godina od osnivanja ove najviše naučne ustanove u Republici, ističući da je ona naučna snaga Srpske i jedan od stubova državnosti.

– S ponosom ističem djelovanje Akademije svih proteklih decenija i zahvaljujem vam što sva svoja znanja, iskustva i kompetencije, stavljate u funkciju i na dobrobit razvoja naših institucija i društva u cjelini – istakla je Cvijanović.

Ona je izrazila želju da ANURS i dalje bude predvodnik znanja, kulturnog stvaralaštva i identiteta Republike Srpske i njenih građana, jer bez razvoja naučne misli, obrazovanja i kulture nema ni razvoja Republike Srpske.

– U uvjerenju da će Akademija ostati mjesto okupljanja naše inteligencije i važan faktor naučne i duhovne suverenosti, kao i kulturnog razvoja Republike Srpske, još jednom vam čestitam jubilej i srdačno vas pozdravljam – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

U Banjaluci će danas biti obilježeno 30 godina od osnivanja ANURS-a. Tim povodom biće održana svečana sjednica Skupštine ove naučne institucije i svečana akademija.