Cvijanović: Banjaluka postala prepoznatljiv centar i grad potencijala

6
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku građanima i rukovodostvu Banjaluke povodom Dana grada, 22. aprila, i istakla da je najveći grad u Republici Srpskoj u saradnji i uz podršku republičkih institucija postao prepoznatljiv centar.

Cvijanovićeva je istakla da je raduje činjenica da je Banjaluka postala grad potencijala i velikih mogućnosti koji intenzivno napreduje, da bi na najbolji način odgovorio na potrebe stanovnika.

– Povodom 22. aprila, Dana grada, upućujem vam srdačne čestitke, sa željom da Banjaluka nastavi sa razvojem i prosperitetom, na dobrobit svih njenih građana i Republike Srpske – navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada, te da je to prilika da se sa posebnim pijetetom sjete oslobodilaca, kao i značaja slobode, mira i stabilnosti.

Dan grada Banjaluka slavi se u znak sjećanja na 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.