Cvijanović: Bećirovićeva srbofobija ispod svih civilizacijskih vrijednosti

19
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović istakla je da je srbofobija člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića ispod svih civilizacijskih vrijednosti, a ne, kako on to podmeće, izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Bećirovića očigledno boli istina, pa bi i predsjedniku Srbije i zvaničnicima Republike Srpske, a vjerujem i svim Srbima najradije stavio traku preko usta i uskratio pravo da govore, a i da misle. Licemjerno je držati slovo o civilizacijskim vrijednostima iz grada iz kojeg je protjerano 150 hiljada Srba – navodi Cvijanović.

Dodaje, da su u istom tom Sarajevu 90-ih ukinuti čak i nazivi mnogih ulica koje su nosile imena narodnih heroja i zaslužnih antifašista, i to samo zato što su bili Srbi.

– Istovremeno, ulice su nazivane po ozloglašenim nacističkim saradnicima, antisemitima i Hitlerovim simpatizerima, po kojima i danas nose ime. Umjesto da 6. aprila govori o ovakvim anticivilizacijskim tekovinama u sopstvenom dvorištu, Bećirović napada predsjednika Srbije, u nadi da će tako narasti u očima bošnjačke javnosti – dodaje Cvijanović.