Cvijanović: Cilj da Manjača bude moderan turistički centar

13
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sigurna da će Manjača nakon izgradnje ski-centra biti moderna turistička destinacija koja će okupljati građane iz Srpske i regiona.

– Vlada će uložiti značajna sredstva u njegovu izgradnju kako bi projekat bio realizovan, a Manjača postala prepoznatljiva turistička destinacija – rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je navela da je riječ o integralnom projektu u Srpskoj čiji je cilj objedinjavanje ponude modernih ski-centara.

– Opredijeljeni smo da u različitim krajevima Srpske iskoristimo potencijale koje nam je dala priroda – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je turizam veliki potencijal Srpske koji treba iskoristiti za njen dalji razvoj.

– Ovo je kruna zajedničkih napora institucija Republike Srpske i stanovnika ovog kraja. Ovaj projekat će upotpuniti turističku ponudu Srpske – rekla je Cvijanovićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić naveo je da Srpska realizuje značajne projekte, među kojima je ski-centar Manjača.

– Siguran sam da ćemo ovaj projekat realizovati u predviđenom roku, a to je naredne tri godine, na dobrobit ove regije i Republike Srpske – rekao je Ćorić.

On je podsjetio da Olimpijski centar „Jahorina“ uspješno funkcioniše i naveo da će stručnjaci iz ovog centra učestvovati u realizaciji projekta.

Foto: SRNA

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić rekao je da je zimski turizam perspektiva sadašnjosti, ali i perspektiva Srpske.

On je naglasio da će stručnjaci sa Jahorine intenzivno raditi na realizaciji ovog projekta, čiji je značaj nemjerljiv za ovaj dio Srpske.

Ljevnaić je danas predstavio master plan izgradnje ski-centra na Manjači, kojem su prisustvovali brojni zvaničnici.

Foto: SRNA

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača, procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 KM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju za ski-centar Manjača predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.