Cvijanović: Cilj politike SNSD-a je jaka Srpska i saradnja lokalnog i republičkog nivoa

48
Foto: SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da se ova stranka oduvijek bavila ozbiljnim i odgovornim politikama, ali nikada nije gubila iz vida potrebe čovjeka i društva u cjelini, te da je u tome ključ uspjeha SNSD-a.

– Ono što radimo na nivou lokalnih zajednica ne može se odvojiti od onoga što radimo na republičkom nivou. Snaga svake naše lokalne zajednice daje na snazi cijele Republike. Zato smo i sve ove godine uspješna politika jer razumijemo da od malog vodovoda i malog puta negdje na selu zavisi mnogo toga, zavisi kako će živjeti naši građani u tim sredinama, kao što i od toga kako će opstati, razvijati se i funkcionisati Republika Srpska zavisi od svih onih političkih procesa koji se dešavaju na nekom više nivou – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da SNSD čini jedinstvenim to što uvijek nastoji da vodi računa i da poveže i lokalni i republički nivo i na taj način sve vrijeme se vodi računa o interesima i Republike i lokalne zajednice.

Foto: SRNA

Na Konvenciji SNSD-a, kojoj je prisustvovalo i rukovodstvo stranke, Cvijanovićeva je istakla da nije moguće riješiti svaki problem ali je moguće voditi odgovornu politiku koja želi da se uhvati u koštac sa svakim problemom.

– Upravo to radi SNSD. Ne postoji nijedan problem na koji smo zažmurili ili okrenuli glavu. Da li smo ga riješili sa više ili manje uspjeha je drugo pitanje, ali nikada nismo odustali i nastojimo da ga riješimo što bolje možemo. Pa i ako nismo uspjeli iz prvog puta, uspjeli smo iz drugog, ali smo riješili problem – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Ona je rekla da je ponosna na sve ono što je zajedno urađemo u proteklim godinama, te pozdravila ljude koji su već nekoliko puta izlazili na izbore i pobijedili, ali i mlade ljude koji tek ulaze u politiku.

– Sigurna sam da će u okviru SNSD-a uspjeti da zabilježe pobjednički rezulatat – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da SNSD ima kontinuitet i funkciniše kao tim u kojem su objedinjeni i stari i mladi, iskusni i manje iskusni, i žene i muškarce, jer samo tako može da se radi i da se pravi društvo jednakih u politici.

– Zato vjerujem u sve naše generacije i sve one koji će nam prići u budućnosti. Mi se ne bavimo drugima, mi smo ljudi koji se bave ozbiljnim stvarima i odgovornim procesima i kao odgovorna partija hoćemo da damo najbolji odgovor na sve procese – dodala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ponosna na sve pobjede SNSD i da je ubiješena u pobjedu i predstojećim lokalnim izborima.

– Želim svim našim kandidatima mnogo uspjeha i da Republika Srpska bude republika pobjednika, a to će biti SNSD u našim opštinama koje će pomoći da naša Republika Srpska ide naprijed. Vjerujem u ono što radimo i nikada neću izgubiti vjeru u ono što je osnovni cilj Republike Srpske i SNSD-a a to je svakako jaka Republika Srpska. Srećno svima do nove velike pobjede – naglasila je Cvijanović.