Cvijanović: Fabrika „Dermal“ – veliki resurs opštine Kotor Varoš i Republike Srpske

219
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Fabrika obuće „Dermal“ u Kotor Varošu veliki resurs ne samo ove lokalne zajednice, nego Republike Srpske.

Cvijanovićeva je nakon posjete Fabrici naglasila da je riječ o poslodavcu koji zna svoj posao, izvršava obaveze prema radnicima i prema državi, te ima viziju.

– Ovaj poslodavac je prateći tu viziju uspio da napravi uspješan kompleks ovdje u Kotor Varošu i da proširi svoj posao i na opštinu Kneževo. Zahvalna sam im jer Republika Srpska bez ovakvih ljudi i ovakvih firmi ne može ni da opstane ni da funkcioniše – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kotor Varošu.

Cvijanovićeva je navela da je važno da postoji dobra veza poslovnih subjekata sa Vladom Republike Srpske, te da rukovodstvo „Dermala“ računa na podršku institucija Srpske i u budućem periodu.

Cvijanovićeva je dodala da se u ovoj fabrici poštuju sve epidemiloške mjere, kako bi radnici bili što je moguće više zaštićeni.

– Dobra okolnost je što ovdje nije prestajala proizvodnja tokom pandemije virusa korona, što se proces rada odvijao i tokom složenih situacija – napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je navela da uvijek pruža podršku dobro uređenom i uspješnom kolektivu, koji mnogo znači i radnicima i svima u Republici Srpskoj.

Foto: SRNA

Direktor i vlasnik Fabrike obuće „Dermal“ Radenko Bubić podsjetio je da se ovo preduzeće bavi proizvodnjom obuće u dvije opštine.

– U Kotor Varošu zapošljavamo 830 radnika, a u Kneževu njih 300. U ovo teško vrijeme pandemije borili smo se da ne prekinemo proizvodnju i čak smo od marta do početka avgusta uposlili novih 200 radnika – rekao je Bubić.

On je dodao da je pandemija ipak ostavila posljedice i na ovo, kao i na sva druga preduzeća u Srpskoj.

– Imali smo i zaraženih radnika i mnogo njih u izolaciji, zbog čega nam je pomoć Vlade bila od ogromnog značaja – napomenuo je Bubić.

Vlasnik „Dermala“ je dodao da je ovo preduzeća u avgustu otvorilo novi pogon u Kotor Varošu veličine 2.000 metara kvadratnih, te da je u toku gradnja pogona u Kneževu na 3.000 kadrata.

– U Kneževu smo u završnoj fazi izgradnje i očekujemo da ćemo u novembru početi proizvodnju u novom pogonu, gdje od nove godine planiramo i otvaranje novih 50 ili 60 novih radnih mjesta – rekao je Bubić.