Cvijanović: Glasači u Srebrenici da se okupe oko Mladena Grujičića

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović apelovala je na glasače da se na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici okupe oko zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Mladena Grujičića.

Cvijanović je rekla da bi to bilo dobro i da nema potrebe za “ubačenim kandidatima”, čija je namjera da odvuku srpsko glasačko tijelo, naprave pometnju i olakšaju bošnjačkom kandidatu da prođe.

Ona je istakla da “ubačeni” kandidati nemaju nikakve šanse za pobjedu na izborima u Srebrenici, već da su tu da umanje šanse Grujičiću u vezi s čijom kandidaturom postoji konsenzus najvažnijih srpskih političkih subjekata.

– Grujičić je dobro radio svoj posao. Lokalna vlast je pokazala otvorenost prema potrebama svih u Srebrenici i tamo je uradila mnogo u prethodnom periodu. Raduje me da tamo nisu narušeni osnovni principi suživota, znajući da to područje ima težak istorijat – rekla je Cvijanović u Banjaluci.

Ona je u vezi sa izborima u Srebrenici rekla da očekuje da se sa dnevnog reda skine bilo kakva manipulacija, jer je primijetno da u toj opštini ljudi prijavljuju boravište da bi mogli samo manipulativno da glasaju, iako nemaju namjeru da tamo žive i dijele sudbinu sa tamošnjim narodom.

– Osuđujem manipulacije bez obzira da li su to lažna prijavljivanja za svrhu glasanja, kao i ubacivanje određenih kandidata – navela je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je ocijenila da glasači u Srebrenici mogu da vide benefite od lokalne vlasti i njene saradnje sa ostalim nivoima vlasti, prvenstveno Republikom Srpskom, ali i sa nivoom BiH.

Lokalni izbori u BiH zakazani su za 15. novembar.