Cvijanović i Adžić otvorili „Kuću Lijevča i Potkozarja“ u Gradišci

17
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Zoran Adžić danas su u Gradišci otvorili „Kuću Lijevča i Potkozarja“, u kojoj građani mogu da kupe domaće proizvode sa ovog područja.

Cvijanovićeva je rekla da projekat „Kuća Lijevča i Potkozarja“ predstavlja odličnu inicijativu koja je postala prepoznatljiva u cijeloj Republici Srpskoj.

– Ovo je dokazani način promocije naših proizvoda i prilika da se istakne značaj onoga što rade naši poljoprivrednici, privrednici i turistički djelatnici – naglasila je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

On je navela da predstavnici lokalnih i republičkih organa vlasti moraju biti na usluzi poljoprivrednim proizvođačima kada je riječ o brendiranju i sertifikovanju njihovih proizvoda.

Cvijanovićeva je istakla da je u Gradišci u veoma kratkom periodu realizovan veliki broj projekata iz oblasti infrastrukture, trajnog zbrinjavanja ljudi iz kolektivnih centara, ali i veliki broj inicijativa među kojima je i „Kuća Lijevča i Potkozarja“.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja „Kuće Lijevča i Potkozarja“, koja predstavlja reprezent Lijevča i Potkozarja i domaće proizvodnje poljoprivrednih proizvođača.

Adžić je istakao da je Gradske uprava pokrenula ovaj projekat u saradnji sa Turističkom organizacijom i Zavičajnim muzejom iz Gradiške, te da su podršku za realizaciju imali od Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

– Želimo da omogućimo našim poljoprivrednim proizvođačima da svoje ekološke proizvode sertifikuju, brendiraju i izlože, te ponude građanima Gradiške – rekao je Adžić.

On je naveo da je opredjeljenje Gradske uprave da zadrži poljoprivredne proizvođače na imanjima, da bi sačuvali prostor Gradiške, ali i Republike Srpske.

Adžić je dodao da je trenutno u „Kući Lijevča i Potkozarja“ proizvode izložilo 12 poljoprivrednih proizvođača sa područja Gradiške, ali je ostavljen prostor i za proizvođače iz drugih lokalnih zajednica.