Cvijanović i Tegeltija razgovarali sa rukovodstvom opštine Ribnik

46
Foto: SRNA

U Ribniku je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije sa načelnikom opštine Nebojšom Karaćem i rukovodstvom ove lokalne zajednice.

Sastanak je održan u zgradi opštine Ribnik.

Prije sastanka Cvijanović i Tegeltija su sa rukovodstvom opštine posjetili Spomen-sobu poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Foto: SRNA

Finansijski i politički stabilna lokalna zajednica

Cvijanović je izjavila da je vidljiv napredak u opštini Ribnik, istakavši da je ta lokalna zajednica politički i finansijski stabilna.

Cvijanovićeva je navela da je sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i rukovodstvom opštine bio prilika za razgovor o budžetu, gdje nema nikakvih problema u izvršavanju obaveza.

– Obaveze koje su namijenjene građanima različitih kategorija teku bez ikakvih problema – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon što je sa Tegeltijom posjetila lokalni vrtić „Srbija“.

Ona je istakla da je neophodno da se u realizaciju velikih projekata u ovoj opštini uključi i Vlada Srpske, kao što se radi već niz godina, te dodala da postoje ambiciozni planovi za naredni period sa željom da se zadrže ljudi da žive na ovom prostoru i da se izgrađuju i nadograđuju i dodatne stvari.

Cvijanovićeva je rekla da su, s ciljem povećanja broja radnih mjesta, na sastanku upoznati i o mogućnosti dolaska jedne strane kompanije.

Prema njenim riječima, za opštinu Ribnik je iz Kabineta predsjednika Republike „otišla“ pomoć, ne samo za vrtić „Srbija“, za koji je već vidljivo da je ispunio svoju misiju i funkciju, te da je pomognuta i rekonstrukcija omladinskog doma koji će služiti kao višenamjenski funkcionalan objekat za potrebe stanovnika opštine.

– Angažovanjem sredstava iz različitih izvora uspjeli smo da izgradimo i loklanu putnu infrastrukturu, a u saradnji sa lokalnim vlastima razvijaćemo i neke druge projekte – navela je Cvijanovićeva, ujedno zahvalivši načelniku opštine Nebojši Karaću i njegoviom timu za dobru saradnju i prepoznavanje potreba ove zajednice.

Foto: SRNA

Karać je rekao da su Cvijanovićevu i Tegeltiju upoznali o uspješno realizovanim aktivnostima zajedno sa Vladom Republike Srpske – izgradnji predškolske ustanove „Srbija“ i vatrogasnog doma.

On je dodao da su ih upoznali i o projektima koji su u toku i koji trebaju biti završeni u narednom periodu, a vezi su sa rekonstrukcijom nekadašnjeg objekta „Ribničanke“ za šta je Vlada Srpske doznačila 340.000 KM, gdje prva faza podrazumijeva rekonstrukciju krova i poslove oko stolarija, dok druga faza podrauzimjeva rješavanje pitanje grijanja i opremanja.

– Time ćemo dobiti jedan objekat od značaja za život u ovoj opštini. Radimo i na objektu vrtića „Srbija“ kako bismo dobili njegovo proširenje. Radimo i park, izvodimo radove na fasadi opštine, a već smo izgradili i pet kilometara asfaltnih puteva – naveo je Karać.

Foto: SRNA

Direktor Predškolske ustanove „Srbija“ Zorica Stojanović rekla je da je ovo važna ustanova za opštinu, navodeći da je u prošloj radnoj godini bilo upisano 65 djece i da su kapaciteti bili popunjeni, a da se od 1. septembra očekuje 60 djece, ujedno izrazivši zahvalnosti Cvijanovićevoj za svaku podršku koju daje ovom vrtiću.

Stojanovićeva je podsjetila da predškolska ustanova nije samo čuvanje djece, nego podrazumjeva vaspitanje i obrazovanje.

Foto: SRNA