Cvijanović: Istočno Sarajevo – jedna od strateških razvojnih tačaka Srpske

17
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je Istočno Sarajevo jedna od strateških tačaka za razvoj Srpske i da će republičke institucije nastaviti da rade na svemu što je važno za ovaj kraj.

Ona je napomenula da sve što se vidi u Istočnom Sarajevu jeste rezultat dobre koordinacije, saradnje i rada i lokalnih vlasti, ali i dobre veze sa republičkim institucijama.

– Istočno Sarajevo je jedna od strateških tačaka za razvoj Republike Srpske i iz tog razloga smo usmjerili pažnju naših institucija da bi ovdje imali dobre komunalne projekte i realizovane infrastrukturne projekte – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu, gdje se danas zajedno sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem sastala sa zvaničnici ovog grada i opština u njegovom sastavu.

Predsjednik Srpske istakla je da se radilo na svemu što su građani iskazali kao potrebe, poput izgradnje vrtića i obnova škola.

– Vlada Republike Srpske i institucije i u narednom periodu radiće sve ono što je strateški važno za ovaj kraj – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da zvaničnici Republike Srpske žele da ljudi koji žive u Istočnom Sarajevu imaju sadržajan život i sve što će zadovoljiti njihove potrebe.

– Radimo i radićemo i dalje da konačno možemo svi zajedno biti ponosni na to što je Istočno Sarajevo bilo i ostaće jedno veliko gradilište – poručila je Cvijanovićeva.