Cvijanović: Istočno Sarajevo strateški prostor za razvoj Srpske

38
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je područje Istočnog Sarajeva strateški prostor za razvoj Republike Srpske.

– Mi želimo da ovo područje popunimo svim mogućim sadržajima, kako bi naši građani ovdje imali sve što im je potrebno – rekla je Cvijanović u Istočnom Sarajevu nakon sastanka sa rukovodstvom Bolnice „Srbija“, koje je predvodio direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Ona je podsjetila da je u ovom gradu mnogo projekata realizovano, a posebno je istakla izgradnju nove bolnice, te je izrazila zadovoljstvo što će uskoro biti završena i opremljena nova zgrada Zavoda za transfuziologiju, kao i ostali sadržaji u okviru bolničkih kapaciteta.

– Meni je zadovoljstvo što sam danas ovdje sa ovim vrijednim ljudima, koji su u ovom periodu korone podnijeli najveći teret, a to su naši radnici u zdravstvu i bez njih bi mnoge stvari izgledale drugačije. Zahvalnost za svu tu upornost i predan rad – navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je Vlada Srpske već odavno prepoznala potrebu da je ovo područje strateški prostor.

– Zbog toga mnogo je infrastrukturnih projekata i drugih sadržaja vezanih i za omladinu i za penzionere i za djecu – poručila je Cvijanovićeva i dodala da vjeruje u budućnost Istočnog Sarajeva.