Cvijanović: Izetbegović sa islamskim teroristima proslavljao progon Srba iz Vozuće

11
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović objavila je na „Instagramu“ fotografiju na kojoj Alija Izetbegović, Sakib Mahmuljin i islamski teroristi iz odreda „El mudžahid“ proslavljaju ubistva i progon Srba iz Vozuće, istakavši da danas takve u Sarajevu zovu „borcima za demokratsku i multietničku BiH“.

Cvijanovićeva je podsjetila da je danas godišnjica tzv. „Armije BiH“, neprijateljske vojske koja je funkcionisala po principima opisanim u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića, u kojoj je rekao da „nema mira, ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija“.

Ona je pojasnila da je na objavljenoj fotografiji Izetbegović u svojstvu vrhovnog komandanta u društvu osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina koji je nakon presude „nestao“ iz BiH, kao i brojnih islamskih terorista iz odreda „El mudžahid“, predvođenih tadašnjim komandantom Abu Malijem.

Foto: Izetbegović sa Mahmuljinom i islamskim teroristima

Prema njenim riječima, okupili su se u tom sastavu kako bi proslavili to što su mudžahedini iz Afrike i Azije pobili i protjerali Srbe iz Vozuće, koji su tu živjeli vijekovima.

– Sve sami „borci za demokratsku i multietničku BiH“, kako ih danas nazivaju u Sarajevu – zaključila je Cvijanovićeva.