Cvijanović: Izuzetno značajna izgradnja škole na Paprikovcu

40
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je izuzetno značajna izgradnja škole u banjalučkoj mjesnoj zajednici Paprikovac, u kojoj će u dvije smjene ići 450 đaka, zato što će time biti riješen višegodišnji problem.

– Izgradnjom će biti riješen veliki problem u ovoj mjesnoj zajednici jer djeca trenutno odlaze u tri različite škole. Ovo je rastuće naselje sa mnogo mladih bračnih parova i sigurno je da će izgradnja škole biti olakšavajuća okolnost za život – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon prezentacije idejnog rješenja za izgradnju škole.

Ona je navela da je do sada tražena povoljna lokacija za izgradnju osnovne škole.

– Vlada će obezbijediti novac za izgradnju škole. Osim škole u ovoj mjesnoj zajednici predviđena je izgradnja vrtića, a stanovnici su rekli da im je potrebna i ambulanta – dodala je Cvijanovićeva.

Ona očekuje da grad Banjaluka u realizaciji navedenog projekta obavi svoj dio posla.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić naglasila je da će izgradnjom škole biti poboljšani uslovi života za stanovnike mjesne zajednice Paprikovac.

– Veoma sam zadovoljna što učestvujem u razvoju obrazovanja i širenju mreže škola u Srpskoj. Sa Vladom Srpske učestvovala sam u osnivanju tri osnovne škole i to ove u naselju Paprikovac, osnovne škole u banjalučkoj mjesnoj zajednici Ada i škole u Istočnoj Ilidži – rekla je Trivićeva.

Ona je navela da će škola imati sve neophodne kapacitete.

– Važno je što je Vlada Srpske donijela odluku o izgradnji škole, završavamo idejno rješenja, pa glavni tehnički projekat – rekla je Trivićeva i navela da će biti neopohdno izdvojiti tri do četiri miliona KM za izgradnju škole.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Paprikovac Nenad Račić ocijenio je da je izgradnja škole jedan od najvećih projekata koji će biti realizovani u ovoj mjesnoj zajednici.

– Djeca iz ove mjesne zajednice, kada bude završena škola, neće više morati da prelaze velike saobraćajnice i idu po nekoliko kilometara do prve obrazovne ustanove. Zato je važno što ćemo imati osnovnu školu, time će kvalitet života biti poboljšan – rekao je Račić i napomenuo da je planirana i izgradnja vrtića.