Cvijanović: Jedinstvena Srpska može mnogo toga da napravi

21
Foto: NPS

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je danas da jedinstvena Republika Srpska može mnogo toga da napravi i da dobra saradnja SNSD-a i NPS-a služi u prilog takvom zajedništvu.

– Naša saradnja treba da služi u prilog jedinstvu, zajedništvu, koje pokazujemo na političkom terenu, da bismo u praktičnom smislu imali u rukama sve mehanizme i mogli da izađemo u susret potrebama naših građana – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kozarskoj Dubici, gdje je prisustvovala izvještajnoj konferenciji NPS-a.

Cvijanovićeva, koja je prisustvovala izvještajnoj konferenciji NPS-a u Kozarskoj Dubici, rekla je da je to radni sastanak, ali i nešto što treba da pokaže dobru saradnju dvije partije i da je potvrdi.

– U prethodnom periodu imali smo dobru saradnju i tako ćemo nastaviti – izjavila je Cvijanovićeva Srni.

Ona je napomenula da su SNSD i NPS kroz svoje politike opredijeljeni da jačaju Republiku Srpsku, čuvaju njene institucije i nadležnosti.

– Opredijeljeni smo da imamo Republiku koja misli svojom glavom, koja je sposobna da odlučuje u svojim institucijama, koja je u stanju da ih jača da bi mogle da rješavaju svoje obaveze prema građanima – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je napomenula da su u ove dvije stranke opredijeljeni da zajednički brane sve političke stavove, bilo da je riječ o tome da treba da se iskažu na nivou zajedničkih institucija BiH ili bilo gdje na međunarodnom planu.

– Evo sa narodom, sa crkvom sarađujemo – želimo da pokažemo da jedna Republika, koja je jedinstvena, može mnogo toga da napravi – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Predsjednik NPS-a Darko Banjac izrazio je zadovoljstvo što je Cvijanovićeva, u ime koalicionog partnera SNSD-a, danas u Kozarskoj Dubici i što se jača koaliciona saradnja.

– Po meni je jako bitno da se taj dobar odnos nastavi. Zato nam je ovdje i potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, da pokažemo da ćemo i ubuduće nastaviti zajedno ono što smo do sada radili, a to je, prije svega, da ćemo zastupati politiku koja se zove Republika Srpska, pogotovo zato što znam da potpredsjednik SNSD-a raditi jedan odgovoran posao, gdje politika Republike Srpske mora biti ispred svega – poručio je Banjac.

Foto: NPS