Cvijanović: Miličević propustio da vidi da su na bini bili zvaničnici Srbije i Srbi koji su preživjeli golgotu

14
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da lider SDS-a Milan Miličević objašnjava da na mitingu „Srpska te zove“ nije učestvovao da ne bi stajao na bini sa rukovodstvom Republike Srpske, ali je propustio da vidi da su tu bili i predstavnici najviših institucija Srbije i Srbi koji su prošli ratnu golgotu na području Srebrenice.

– Čuli smo da lider SDS-a kaže da ne može stajati na istoj bini sa rukovodstvom Republike Srpske i njenim vladajućim partijama čak i kad se protive da se Srbima nalijepi etiketa genocida. On tako objašnjava zašto nije učestvovao na mitingu – rekla je Cvijanovićeva Srni.

Cvijanovićeva je navela da je Miličević propustio da vidi da na toj istoj bini stoje i predstavnici najviših institucija Srbije, ali očito ni sa njima nije mogao stajati.

Ona je istakla da su na toj bini stajali i ljydi koji su kao Srbi prošli najstrašniju golgotu, mučenje i svjedočenje zvjerskim ubistvima svojih najmilijih na području Srebrenice.

– Ali, ni to nije bilo dovoljno da jedan opozicionar stane s njima na istu binu. Ne misli valjda da su oni tu zato što su instruisani, a ne zato što vide šta i kroz kakve manipulacije se radi protiv istih tih žrtava, ali i Republike Srpske i ne misli valjda da se Srbija ovako angažovala samo zato što nema pametnija posla. Po meni ovo je sramotan pristup – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas u Tesliću da je ova stranka imala jednoglasan stav da ne treba učestvovati na mitingu u Banjaluci.

Miličević je naveo da može imati isti stav o Republici Srpskoj, ali da ne može stajati na istoj bini.