Cvijanović: Nastaviti sa poboljšanjem uslova za rad u OŠ „Ivan Goran Kovačić“

3
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas nakon posjete banjalučkoj Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ da je ponosna na činjenicu da je zamijenjena vanjska stolarija na objektu ove obrazovne ustanove za šta je kabinet predsjednika Srpske obezbijedio 130.000 KM.

Cvijanovićeva je rekla da je na ovaj način alarmirana Skupština grada Banjaluka da donese odluke kako bi iz rebalansa gradskog budžeta bila izdvojena dodatna sredstva s ciljem dalje sanacije objekta škole.

Ona očekuje da će u okviru projekta energetske efikasnosti koji sprovodi Vlada Srpske biti poboljšani uslovi za rad u ovoj školi.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Vlada Srpske u okviru programa energetske efikasnosti realizovala brojne projekte širom Republike, a da škole uvijek imaju prioritet.

Foto: SRNA

Dragiša Grmuša, direktor Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, rekao je da je dio sredstava za zamjenu vanjske stolarije obezbijedio grad Banjaluka, a dio kabinet predsjednika Srpske.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu u planu je da u okviru projekta energetske efikasnosti bude zamijenjena fasada, krovna konstrukcija, oluci, kotlovi, čime bi u potpunosti bila završena rekonstrukcija škole.

Foto: SRNA

On je naveo da postoje obećanja da će Skupština grada obezbijediti 100.000 KM, što će biti upotrijebljeno za zamjenu unutrašnje stolarije i parketa.

Grmuša je rekao da je sve spremmno za sutrašnji početak škole koju pohađa 570 učenika.

Predsjednik Republike Srpske Želja Cvijanović danas je, nakon ove, posjetila i Osnovnu školu „Vuk Stefanović Karadžić“.